Yurttaş randevu bulamıyor ama… Devletin kasasından hastanelerin müteahhitlerine servet akıyor!

Halkın Omuzlarına Yük Olan Kamu Özel İşbirliği Projeleri

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri, kamunun kesesinden çıkmayacak vaadiyle başlasa da sonuçta halkın omuzlarına ağır bir yük olarak geri dönüyor.

Sağlık hizmetlerine erişim zorlaşırken, şehir hastanelerine ödenen büyük miktarlar her geçen yıl artıyor. Örneğin, 2025’in ilk altı ayında sadece 18 şehir hastanesi için Hazine tarafından 52 milyar 183 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek.

‘Hastane Değil Yatırım Aracı’

Sözcü gazetesinden Başak Kaya’ın aktardığına göre, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 2023’te şehir hastanelerine toplam 46 milyar TL ödendiğini ancak 2025’in ilk altı ayında bu miktarın aşıldığını belirtiyor.

Kara’nın verdiği bilgilere göre, yıl sonunda toplam ödeme tutarının 100 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Kara, “Kamu özel işbirliği projeleri, vatandaşlar için değil, müteahhitler için bir kazanç kapısı haline geldi” diyor.

“Bu Parayla 43 Yeni Hastane Yapılabilirdi”

Ankara Tabip Odası’nın açıklamasına göre, 6 ayda sadece şehir hastanelerine ödenen 52 milyar TL ile 18 ila 43 orta ölçekli devlet hastanesi yapılabilecekti. Ancak Türkiye’nin dört bir yanındaki halk, MR, endoskopi ve tomografi gibi tetkikler için aylarca hatta yıllarca sıra beklemek zorunda kalıyor.

Related Posts

Blackstone TikTok anlaşmasından çekildi

Blackstone TikTok anlaşmasından çekildi

Tohum Desteği Başvuruları 2025’e Kadar!

Bakanlık, sertifikalı tohum desteği için başvuruların 31 Temmuz 2025’e kadar alınacağını duyurdu.

Memurun, işçinin maaşı tehlikede

Emekli aylığına bloke konulmasına izin veren Yargıtay, bunun tüm çalışanlara uygulanmasının önünü açtı. Karara karşı çıkan hakimler, “Çalışanların sosyal güvenlik hakları zedelendi” dedi.

Konya’nın Havuç Tarımında Kadın Gücü

Konya’da havuç işleme süreçlerinin yüzde 90’ı kadın işçiler tarafından yapılıyor.

TÜİK’ten göç açıklaması: 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

TÜİK, 2024 yılı “İç Göç İstatiklikleri” verilerini yayımladı. Buna göre, Türkiye’de 2008 yılında yüzde 3,18 olan iller arası göç eden nüfus oranı, 2024 yılında yüzde 3,13 oldu. Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti …

Tüketici artık ikinci el ürün almayı tercih ediyor

TÜSİAD Perakende Çalışma Grubu bünyesinde hazırlanan “Perakende Pazarının Geleceği ve Küresel Trendler” başlıklı rapor düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. 30 ülkede toplam 23 bin kişiyle gerçekleştirilen çalışma, özellikle ikinci el …