Tarife tedirginliği gölgesinde Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif

Küresel piyasalarda ticaret savaşları endişeleri devam ederken, Avrupa borsaları genel olarak yükselişte görünüyor, özellikle Almanya’da güçlü bir performans sergileniyor.

ALMANYA’DA POZİTİF HAVA

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,4 artarak 527,08 puan seviyesine yükseldi, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 artışla 22.539,30 puana çıkarken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 artarak 8.477,14 puana ulaştı.

İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,4 prim yaparken, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,8 düşüşle 13.265,32 puanda, Fransa’da ise CAC 40 endeksi yüzde 0,5 yükselerek 7.590,32 puana çıktı.

KARIŞIK GÖRÜNÜM DEVAM EDİYOR

ABD Başkanı Trump’ın ticari politikalarının ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle küresel piyasalarda karışık bir hava hakim. Avrupa borsalarında genel olarak yükseliş yaşanırken, Euro Bölgesi ve Almanya’da bugün açıklanacak büyüme verileri önemle takip ediliyor.

Bölgede yaşanan jeopolitik gelişmeler de yatırımcıların dikkatini çekiyor. BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna’daki duruma ilişkin bir oturum düzenledi. ABD’nin BM’deki temsilcisi John Kelly, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı bir barış sağlayabileceklerine inandıklarını belirtti.

BMGK oturumunun başkanlığını yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Rus saldırılarının BM Şartı’na aykırı olduğunu belirterek saldırıların durdurulmasını istedi.

Ekonomik verilere bakıldığında, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun, nisan ayı iş ve tüketici anket sonuçlarını açıkladığı görülüyor. Buna göre, nisanda ekonomik güven endeksi AB genelinde aylık bazda 1,4 puan düşüşle 94,4 seviyesine geriledi. Euro Bölgesi’nde ise endeks, aynı dönemde 1,4 puan azalarak 93,6 puana indi. Beklentilerin altında gelen bu veriler dikkat çekti.

Bugün açıklanan verilere göre, Almanya’da nisan ayı perakende satışları aylık bazda yüzde 0,2 azaldı ancak yıllık bazda yüzde 0,5 artış kaydedildi. Analistler, ABD’den gelecek büyüme verisi ve ADP istihdam raporunun yanı sıra diğer yoğun ekonomik verileri de yakından takip etmeyi planlıyor.

Related Posts

Bakan Şimşek ‘zırt pırt revize edemeyiz’ demişti: Enflasyon tahminleri kaç kez değişti?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Biz yatırım bankası değiliz, devletiz. Zırt pırt rakam revize edemeyiz” diyen Şimşek’in bu açıklaması, kendisinin ve Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerinde daha önce pek çok kez revizeye gitmiş olması nedeniyle dikkat çekti.

Dev ilaç şirketi ABD’li firmayı satın alıyor

Dev Alman ilaç şirketi Merck, kanser alanındaki büyümesini hızlandırmak için ABD’li SpringWorks Therapeutics’i hisse başına 47 dolardan yaklaşık 3,9 milyar dolara satın alacak; işlem, gerekli onayların ardından 2025’in ikinci yarısında tamamlanacak.

Emekliye ikinci bayram ikramiyesi ödeme tarihi ve zam durumu

Milyonlarca emekli, bu yılın ikinci bayram ikramiyesini haziran ayı başında zamlı olarak alacak. Mayıs ayının sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar da zamlı ödemeden yararlanabilecek.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir