Gök vatanın çelik kanadı HÜRJET’ten bir rekor daha

DHA

Türkiye’nin yerli jet eğitim uçağı HÜRJET, gökyüzünde önemli bir başarıya imza attı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, HÜRJET ilk kez 1.2 Mach hıza ulaşarak süpersonik uçuş kabiliyetini başarılı bir şekilde kanıtladı.

“HÜRJET, BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLEMENİN GURURUNU YAŞIYOR”

Açıklamada, şu sözlere yer verildi:

Gök vatanın gururu HÜRJET, süpersonik jet eğitiminde önemli bir adım daha attı. Her uçuşuyla ileriye, yükseklere… HÜRJET, başarılarını gökyüzüne yazmaya devam ediyor.

HÜRJET’in bu hıza ulaşması, sadece teknik bir başarı değil, aynı zamanda Türkiye’nin havacılık alanındaki ilerleyişinde büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Milli jet, bu başarısıyla dünya sahnesindeki varlığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Kapadokya’da ‘Bisiklet Festivali’ heyecanı

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya, farklı disiplinlerden bisiklet tutkunlarını 13-15 Haziran tarihlerinde konuk edecek.

Spotify kullanıcılarına güzel haber! Yapay zeka destekli DJ özelliği

AI DJ özelliği kullanıcılara belirli tür ya da sanatçıları çalması için işlevsel bir kullanım sağlıyor. Peki ne kadar işlevsel?

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.