Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte mesleklere göre yeni maaş hesaplama tablosu

TÜİK Verilerine Göre 2025 Yılının İlk Üç Ayında Enflasyon Oranı Yüzde 10,06 Oldu

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 2025 yılının ilk üç ayında enflasyon oranı %10,06 olarak gerçekleşti. Bu oran, memur ve memur emeklilerine verilen %5’lik toplu sözleşme zammına ek olarak %3,83’lük bir enflasyon farkı oluştuğunu gösteriyor. Şu an itibarıyla toplam zam oranı %9,02 seviyesinde.

TCMB’nin Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında beklenen enflasyon oranları sırasıyla %3,07, %2,20 ve %1,70. Bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde, yılın ilk altı ayında toplam enflasyon %17,91’e ulaşacak.​

Bu durumda, memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkı %11,24 olarak hesaplanıyor. Bu farka Temmuz’daki %5’lik toplu sözleşme zammı da eklendiğinde, toplam zam oranı %16,80’e yükselmiş olacak.

BEKLENEN ZAMLI MAAŞLAR

Ocak ayında en düşük memur maaşı 43.726 TL’ye, en düşük memur emeklisi maaşı ise 19.617 TL’ye yükseltilmişti. Anket tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda Temmuz ayında:

En düşük memur maaşı: 51.071 TL

En düşük memur emeklisi maaşı: 22.913 TL​

-Zam oranı, sadece düşük maaşları değil çeşitli meslek gruplarını da etkileyecek. Örneğin:​

Öğretmen (1/4) maaşı: 52.935 TL’den 61.828 TL’ye

Polis (8/1) maaşı: 58.938 TL’den 68.839 TL’ye

Hemşire maaşı: 53.465 TL’den 62.447 TL’ye​

Temmuz ayında yapılacak zam oranı, 3 Temmuz’da TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon verisiyle birlikte netleşecek. Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisi, bu zammın ardından Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine odaklanacak. Bu görüşmelerde, kamu çalışanlarının önümüzdeki iki yıl boyunca alacakları maaş artış oranları belirlenecek.​

Memur ve emekliler, enflasyon verilerini yakından takip ederek, maaşlarındaki artışın yaşam maliyetlerine nasıl yansıyacağını değerlendirecekler. Bu süreçte, ekonomik göstergeler ve hükümet politikaları, maaş artışlarının belirlenmesinde önemli rol oynayacak.​

Related Posts

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir